Mer raggare

När jag satte mig ner för att se Raggare! häromkvällen så trodde jag ett tag att jag skulle få se filmen med Ernst-Hugo Järegård som extremt fel-castad raggare, men det var ju inte den. Den jag tänkte på var Raggargänget, från 1962. Nu är jag väldigt sugen på att se den, men kan inte hitta den, varken på lagliga eller olagliga sätt. Den har inte bara extremt lågt betyg på IMDb (3,5), den har också en massa underliga castingval och är förmodligen minst lika bisarr som Raggare! Här är ett klipp, och eftersom det är Åsa-Nisses ständige regissör Ragnar Frisk som ligger bakom Raggargänget så ska det förstås tryckas in en massa sånger. Spola fram till 2:55 för att se Järegård som Berra (!) och Jan-Olof Strandberg som Kritan (!!). Härlig kitsch.

Wikipedia slår till med att filmen kan kallas kalkonfilm, och den digra skådespelarlistan innehåller Laila Westersund som ”raggarbrud” och Arne Källerud som boxningstränare. Någonstans på internettet måste väl denna pärla finnas?

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s