30 day movie challenge

Nej, bloggen är verkligen inte död, men tempot är lite lägre nu. Förhoppningsvis så kommer jag i framtiden satsa på lite längre texter som är lite mer genomarbetade istället för att skriva om varje film jag ser-men nu råkade jag hitta något på twitter som jag tyckte verkade kul, så nu kör vi på det här ett tag-30 day movie challenge. Titta på bilden och kolla dagens datum. Fundera på svaret. Skriv det här i kommentatorsfältet, under relevant post på Gubbens FB-sida eller behåll det för dig själv-bland det mest intressanta med filmer är just diskussionerna och tankarna som vissa filmer väcker, så det här handlar just om det.

30daymoviechallenge

Idag är det den tredje, så jag får försöka komma ifatt lite-

1: Favoritfilm? Omöjligt. Men bara för att inte verka vara tråkig så måste jag säga något, så….Inception.

2: Favorite fantasy movie, det var svårare, inte riktigt min genre. Men jag säger Lord of the Rings-trilogin, för i mitt huvud är det en enda lång film. Extended-versionen.

3: Dagens datum, och lättast hittills: Die Hard.

Edit: Lägger till datumen vartefter.

4: Favorite horror movie: Texas Chainsaw Massacre, originalet förstås.

5: Favorite drama movie: Den här var knepig, för definitionen av dramafilm är så flytande. Alla filmer med någon sorts dramaturgi är ju en dramafilm, men jag svarade The Right Stuff, eller det rätta virket på svenska. En film jag sett många gånger och alltid måste se klart om den rullar förbi på TV.

6: Favorite comedy movie: Dum och dummare. Också en film jag sett hundratals gånger och fortfarande kan titta på när som helst. Och då är jag inte ett fan av Jim Carreys komiska sida normalt sett, men här kan jag inte se att någon annan skulle kunna ha passat bättre.

7: A movie that makes you happy: Kung Fu Panda.

 

Extra svårighetsnivå hade förstås varit att köra samma lista men med filmer gjorda före 2000 eller ännu tidigare, kanske gör det när juli, och därmed listan, passerat.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s